Istoric

LOCALIZARE

Comuna Ciorogârla se află în vestul Capitalei, la o distanţă de 13 km, pe drumul judeţean 601, în cadrul judeţului Ilfov, în Câmpia Română şi este străbătută de la nord la sud de pârâul Ciorogârla. Comuna se învecinează cu localităţile Chiajna, Domneşti şi Dragomireşti Deal.

Înconjurată de păduri, Ciorogârla beneficiază de un cadru natural privilegiat.

ISTORIC

Atestată documentar pentru prima dată în 1558, localitatea este menţionată şi în alte documente î secolul al XVII-lea, stăpâni fiindu-i cei din familia Ciorogârleanu, de la care a împrumutat numele. De la ei moşia a ajuns în proprietatea Filipeştilor, în 1796 fiind menţionată înfiinţarea unei fabrici de hârtie în satul Drăgeştii lui Catiche sau Ciorogârla la Catiche.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna cuprinde satele Ciorogârla şi Dârvari. Comuna are o suprafaţă totală de 37 kilometri pătraţi şi aproximativ 4.800 de locuitori care au la dispoziţie două grădiniţe, două şcoli şi un liceu.

Gospodăriile sunt racordate la gaze naturale, iar investiţia de alimentare cu apă potabilă a localităţii e aproape de finalizare. În schimb, comuna stă foarte prost la capitolul infrastructură rutieră. Autorităţile locale au în vedere reabilitarea DJ 601 şi DJ 602. De asemenea, urmează să fie pus în aplicare un proiect făcut pentru canalizare care va cuprinde Buftea, Chitila, Dragomireşti Ciorogârla şi Domneşti, şi care fi gata abia prin 2013.

Preocupările de bază ale locuitorilor sunt agricultura şi creşterea animalelor.