logo ciorogarla

Asociația Cu Alte Cuvinte (CUAC), în parteneriat cu Primăria Ciorogârla și Școala Gimnazială nr. 1 Cirogârla, lansează pe 3 octombrie 2019 programul de literație prin joc și pe baza cărților ilustrate, Mă joc și învăț, pentru 10 elevi de la Școala Gimnazială nr. 1 din Ciorogârla, provenind din medii socio-economice defavorizate și care întâmpină mari dificultăți de citire și scriere.


Programul va avea loc de trei ori pe săptămână, timp de o oră și jumătate, într-o sală special amenajată din Centrul Social, iar copiii vor beneficia de mese calde oferite de Primăria din Ciorogârla, în cadrul parteneriatului dintre asociația CUAC și Primărie.
La inaugurare, copiii se vor bucura de prezența scriitoarei Carmen Tiderle care le va citi din poeziile ei haioase și de bagheta miraculoasă a Ștefaniei Bănică, magician la Teatrul de Magie din București.
Ne vor fi alături și prietenii de la Editura Cartea Copiilor care ne sprijină cu sfaturi prețioase despre cărțile care “iubesc copiii” și cu costuri pitice pentru un proiect care va face diferența.
Pedagogia programului de literație se bazează pe un concept din educația remedială: predarea la nivelul potrivit, indiferent de vârsta și clasa elevului. La baza lui stau următoarele elemente identificate de multiple studii internaționale și care s-au dovedit indispensabile pentru un program eficace și scalabil:

Grupă de nivel:
Lecțiile se vor desfășura ținându-se cont de nivelul actual al copiilor, ci nu de un curriculum predeterminat pentru întreaga clasă.

Pedagogie interactivă și ludică:
Atelierele au obiective de învățare bazate pe programa școlară, dar folosesc cărți ilustrate pentru copii și jocuri de comunicare și creativitate.

Centrarea pe copil:
Elevii sunt implicați în discuții și demonstrații, oferindu-li-se spațiu pentru a pune întrebări și a învăța prin colaborare.

Multidimensionalitate:
Lecțiile încorporează activități de grup și individuale, oferind copiilor oportunitatea de a învăța atât singuri cât și unii de la alții. Lecțiile sunt distractive și ritmate și introduc activități pedagogice printr-un conținut familiar copiilor. Este în principal o pedagogie bazată pe dezvoltarea de proiecte.

 

Adresez salutul meu personal tuturor celor care viziteaza aceasta pagina web, iar din partea comunitatii pe care o reprezint, urez bun venit celor care deschid acest site, pentru a afla cat mai multe despre Comuna Ciorogarla.

- Victor NICULAE -

Newsletter

Contact

Ne gasiti la adresa:

Comuna Ciorogirla, Str. Sos. Bucuresti,      nr. 112,
C.P. 077055
Judetul Ilfov

Sau ne puteti suna:

Telefon: 021/313.15.90
Fax: 021/313.15.90

E-mail: contact@primariaciorogarla.ro