logo ciorogarla

      Programul de literație Mă joc și învăț crește odată cu copiii. Începând cu al doilea semestru al anului școlar 2019-2020, suntem deja o familie mai mare care se joacă și învață împreună.

      15 copilași din Școala Gimnazială nr.1 din Ciorogârla vin de trei ori pe săptămână la Centrul Social din comună unde învață nu doar să scrie și să citească sau să se exprime cu încredere, dar și să lucreze în echipe, să se asculte unii pe alții, și mai ales să se respecte.

      Respectul reciproc și învățarea într-un spațiu unde toată lumea se simte în siguranță este baza de la care am pornit relația și aventura noastră comună de-a lungul acestui an școlar. Tot copiii spun lucrurile cel mai bine și nu e de mirare că micuțul D. a rezumat perfect această stare de spirit:  

      - Aici mă simt bine pentru că sunt cu toți prietenii mei.

      Cei 15 elevi se împart în două grupe și ocupă două săli special amenajate pentru ei în incinta Centrului Social.

      Nu există să începem lucrul pe burtica goală, așa că înainte de fiecare lecție, copiii servesc masa la Centru, datorită implicării active în proiect a Primăriei.

      Primele lecții de alfabetizare din al doilea seestru au fost în același timp și unele de educație civică. Cartea de la care am făcut toate activitățile de scriere, citire și exprimare orală se numește E și treaba mea! (autori: Mihaela Coșescu și Ionuț Olaru), iar copiii au învățat alături de Sofia, personajul principal, că nimeni nu e prea mic pentru a-și revendica sau a-și apăra drepturile.

      Continuăm săptămâna aceasta cu povestea celui mai fain URIAȘ din oraș (autori: Julia Donaldson și Axel Scheffler) și abia așteptăm ca micuții să ne povestească când ei s-au simțit cei mai faini copii din Ciorogârla.

      Mergem înainte cu încredere și cu dorința de a deveni o familie și mai mare începând cu noul an școlar, inclusiv alături de copiii din Dârvari.

 

 

 

 

Adresez salutul meu personal tuturor celor care viziteaza aceasta pagina web, iar din partea comunitatii pe care o reprezint, urez bun venit celor care deschid acest site, pentru a afla cat mai multe despre Comuna Ciorogarla.

- Victor NICULAE -

Newsletter

Contact

Ne gasiti la adresa:

Comuna Ciorogirla, Str. Sos. Bucuresti,      nr. 112,
C.P. 077055
Judetul Ilfov

Sau ne puteti suna:

Telefon: 021/313.15.90
Fax: 021/313.15.90

E-mail: contact@primariaciorogarla.ro