logo ciorogarla

În vara aceasta, asociația "Cu Alte Cuvinte"a creat un proiect pilot de alfabetizare online, format din învățători, experți în literația emergentă și în integrarea tehnologiilor 2.0 în procesul de învățare,  cu un grup de 15 copii din comuna Ciorogârla.

În septembrie 2019, Asociația Cu Alte Cuvinte a inițiat, alături de Primăria din com. Ciorogârla, un program social de literație pe baza cărților ilustrate – “Mă joc și învăț”, cu 10 copii din medii defavorizate. Atelierele aveau loc de 3 ori pe săptămână, în două săli special amenajate din Centrul Social, iar bucuria întâlnirii cu acești copii, și mai ales progresul lor vizibil, reprezentau sursa noastră de inspirație și un imbold de a continua și în următorii ani, dar mai ales de a duce programul și la alți școlari din comună.

 

Un atelier pentru dezvoltarea imaginației, având la bază un tumatumatrop, o jucărie inventată în anul 1820 de doctorul Paris pentru a demonstra iluzia optică.

      Programul de literație Mă joc și învăț crește odată cu copiii. Începând cu al doilea semestru al anului școlar 2019-2020, suntem deja o familie mai mare care se joacă și învață împreună.

      15 copilași din Școala Gimnazială nr.1 din Ciorogârla vin de trei ori pe săptămână la Centrul Social din comună unde învață nu doar să scrie și să citească sau să se exprime cu încredere, dar și să lucreze în echipe, să se asculte unii pe alții, și mai ales să se respecte.

Copiii care s-au prezentat la competitia de sah au dat dovada, in fata tablei patrate, de concentrare, iscusinta, motivare si perseverenta.

Adresez salutul meu personal tuturor celor care viziteaza aceasta pagina web, iar din partea comunitatii pe care o reprezint, urez bun venit celor care deschid acest site, pentru a afla cat mai multe despre Comuna Ciorogarla.

- Victor NICULAE -

Contact

Ne gasiti la adresa:

Comuna Ciorogirla, Str. Sos. Bucuresti,      nr. 112,
C.P. 077055
Judetul Ilfov

Sau ne puteti suna:

Telefon: 021/313.15.90
Fax: 021/313.15.90

E-mail: contact@primariaciorogarla.ro